søndag 20. desember 2009

Ebay kurs!

Fikk inspirasjon fra bladet "Topp" til å lære å bruke Ebay! Ready for å gjøre noen store kupp?

1.Registrer deg på ebay.com eller ebay.no

2.For å kunne betale for varen du kjøper bør du lage en paypal-konto. Det er en sikker betalingsmåte! Hvis noe går galt er du garantert et visst beløp tilbake.

3.Bestem deg for hva du er ute etter, hvis ikke kan du risikere å sitte flere timer å lete. Du bør undersøke verdi, utpris og hva tilsvarende har fått for tidligere.

4.Begrens søket mest mulig slik at du lettere finner det du leter etter. Varene er sortert etter kategorier. Eksempel: Leter du etter klær, vesker og smykker---> Clothing, shoes & accesorise. Spesifiser søket til akkurat det merke du leter etter, og ikke glem å se når auksjonen går ut!

5.Hvis du trykker View på en vare, havner denne under din oversikt over hva du har sett på; my ebay.

6.Ikke alle er troverdige selgere. Sjekk at varen er ekte og tilbakemeldingene fra andre kjøpere før du legger inn bud. Gå etter Top-rated seller, selgere med tilbakemelding på 100% og rett i underkant er bra. Du bør ikke gå under 95%.

7. Sjekk at selger sender til Norge (lurt lurt..)
Sjekk også frakten før du byr. Den kan variere fra 3 dollar til 50 dollar.
Tips: Be selger merke varen som gave.

8. Legger du inn bud, vil du få tilbakemelding på om du leder budrunden eller om noen har bydd over deg. De fleste salg på ebay skjer i de siste minuttene, så ikke ta seieren på forskudd!

9.Hvis du ikke liker budrunder, bør du sjekke tilbud som ligger under: Buy now.

10.Når du får varen må du huske å gi tilbakemelding på varen. Da får du som kjøper også tilbakemelding. Noen selger faktisk ikke til de uten tilbakemeldinger.


-ov
Ikke bli hekta da....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar